(English version below/Version Français dessus)

Beste ouders en gymnasten,

Het is eindelijk zo ver, na drie lange maanden mogen we weer komen sporten! Om ervoor te zorgen dat dit op een zo veilig mogelijke manier kan gebeuren, dienen er wel enkele veranderingen doorgevoerd te worden. Maar door deze veranderingen hebben wel bijna alle groepen de kans om de komende 3 weken toch nog te komen turnen.

Eerst en vooral zijn er enkele wijzigingen in het uurrooster. Kijk dus goed na welke uren voor jouw groep van toepassing zijn. Deze uren gelden voor het resterende seizoen, dus van 8 juni 2020 tot 30 juni 2020.

 • Kleuters.    zaterdag   10u00 – 11u00
 • Gymkids   zaterdag   11u30 – 12u30
 • Pupillen & Benjamins    zaterdag   13u00 – 14u30 –> dit is zowel voor groep 1 als groep 2
 • Miniemen & Beloften    zaterdag   15u00 – 16u30
 • Dames & Heren    vrijdag      21u00 – 22u30
 • Trampoline    dinsdag     19u00 – 20u30 –> dit is zowel voor basis als gevorderden
 • Tumbling       woensdag  19u00 – 20u30 –> dit is zowel voor basis als gevorderden
 • Acro, voor onze acrogroep hebben we echter minder goed nieuws. Aangezien Acro een echte contactsport is kunnen zij jammer genoeg niet meer turnen dit seizoen.

Ook het ophalen en afzetten zal op een andere manier gebeuren. We vragen om wanneer u uw kind komt brengen en afhalen, dat u een mondmasker gebruikt, de gymnast moet er zelf geen dragen. U dient uw kind aan de zijdeur af te zetten, hier zal iemand van de leiding staan om de aanwezigheden op te nemen. Het is dus  niet mogelijk om samen met uw kind binnen te komen, ouders zijn namelijk niet toegelaten binnen. Het ophalen zal gebeuren aan de witte deur andere kant van de sporthal. Hier dient u te wachten tot we uw kind naar buiten brengen. In de bijlage vindt u een plan waar dit op vermeld staat.

Ook voor de lessen op zich worden extra maatregelen genomen. Onze kleedkamers moeten gesloten blijven, hierdoor moet je ervoor zorgen dat uw kind reeds in sportkledij naar de sporthal komt. Er is dus enkel de mogelijkheid om de schoenen te wisselen in turnpantoffeltjes of een eventuele broek uit te doen, niet om zich helemaal om te kleden.

Wanneer u uw kind heeft afgezet zal hij eerst zijn handen grondig wassen. Daarna mag hij de zaal betreden. Al onze toestellen en al het materiaal zal in deze zaal ook door onze leiding voor en na de les worden ontsmet. Tijdens de les zal er ook extra op worden toegezien dat alles veilig verloopt en bijgestuurd waar nodig. Wanneer de les gedaan is, passeren de kinderen nog een keer om hun handen grondig te wassen. Daarna zal je ze aan de witte deur kunnen ophalen.

Indien je merkt dat je kind ziek is, of zich ziek voelt, of koorts heeft wat dan? In deze gevallen blijf je thuis. Dit om te voorkomen dat je andere gymnasten of de trainers aansteekt. Indien je kind tijdens de les een van deze symptomen vertoont, contracteren we u met de vraag om uw kind zo snel mogelijk af te halen.

Ook belangrijk voor zij die een vriendje of vriendinnetje hebben die wel eens een keertje wil komen proberen. Om zo goed mogelijk de veiligheid te garanderen kunnen er geen nieuwe kindjes proberen deze paar lessen. Op die manier hebben ons zo goed mogelijk voorbereiden om alles vlot en veilig te laten verlopen.

 

Dus kort even samenvatten wat er moet gebeuren wanneer je een lesje komt turnen.

 1. Indien je kind ziek is, zich ziek voelt of koorts heeft blijf je thuis.
 2. Je kind komt in sportkledij naar de sporthal aangezien de kleedkamers gesloten zijn.
 3. Je zet je kind af aan de zijingang, met een mondmasker en respect voor de social distancing.
 4. Je kind gaat eerst (met hulp) de handen grondig wassen vooraleer de zaal te betreden.
 5. Je kind volgt de turnles, en volgt de extra richtlijnen van de leiding.
 6. Na de les gaat het kind eerst nog een keer grondig de handen wassen.
 7. Aan de witte deur kom je je kind ophalen, met mondmasker en respect voor de social distancing.

Maar waar het vooral om draait, je kind heeft even een uurtje plezier in het sporten! We willen hen nog enkele leuke lessen bezorgen en hopelijk ook in september terug te zien.

Met sportieve groeten

De Leiding en het Clubbestuur

 

Grondplan

English Version/Version Francais